Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ANAΔΑΣΩΣΤΕ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!

Αν κανει καλο η αναδασωση; Πραγματικα το αναρωτιεστε;
Υπαρχουν τοσα οφελη που λαμβανουμε αναδασωνοντας και ομως συνεχιζουμε να αγνοουμε την αναδασωση.

Αρχικα, σκεφτειτε οτι με μιση ωρα σκαψιμο χανετε -ουτε λιγο ουτε πολυ- 150 ΘΕΡΜΙΔΕΣ.
Με μια ωρα αναδασωσης εχετε καψει ενα ολοκληρο παγωτο σοκολατα!

Επιπλεον, η αναδασωση απαιτει ενα συνδυασμο κινησεων οπου γυμναζεις ολο σου το σωμα!Μπρατσα, κοιλιακοι και γαμπες θα εχουν γινει "τουμπανα" αν αναδασωνετε τακτικα..

Να προσθεσουμε και την τεραστια ποσοτητα οξυγονου λαμβανει ο οργανισμος δενδροφυτευοντας αφου ειναι για αρκετη ωρα στη φυση και εισπνεει καθαρο αερα σε αντιθεση με τον τοσο μολυνσμενο αερα της πολης!

Τελος ας μην ξεχναμε την ουσια της αναδασωσης. Να αναγεννησουμε ενα καμενο δασος, να αναστησουμε το περιβαλλον μας. Γι'αυτο αν ψηθηκατε, υπαρχουν λεπτομερειες για μια αναδασωση, δυστυχως την τελευταια γι'αυτη την εποχη!

Αναδασωστε λοιπον, δινει ζωη;)

Υ.Γ. Το να καθεσαι να βλεπεις τις μαλακιες που σου προσφερει η τηλεοραση αντι να σηκωθεις 2 ωρες να αναδασωσεις δε νομιζω οτι σου προσφερει και πολλα...




Στις 13 Μαρτίου δενδροφυτεύουμε σε Αθήνα (Πεντέλη), Πέλλα, Χίο και Ναύπακτο. Αυτή είναι και η τελευταία δενδροφύτευση της εποχής.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κυριακή 13 Μαρτίου αναδασώνουμε στην Πεντέλη.
Η δράση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης και την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών.
Τόπος , η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Θα φυτευτούν 15.000 δένδρα.
Το σημείο συνάντησης είναι: μπροστά από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου υπάρχει χώρος στάθμευσης για αυτούς που θα έλθουν με τα αυτοκίνητά τους.
Ώρα συνάντησης: 11 το πρωί
Οι εθελοντές επίσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αστικό λεωφορείο 446, το οποίο ξεκινάει από το σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μαρούσι και περνά μπροστά από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και πούλμαν που θα περιμένουν έξω από το Μετρό στην Δουκίσσης Πλακεντίας από τις 10.00 το πρωί, για να τους μεταφέρουν στο χώρο της δενδροφύτευσης. Στο χώρο της δενδροφύτευσης θα δίνεται ζεστό τσάι ,ο ΣΚΑΪ 100,3 θα προσφέρει στους εθελοντές ζεστά κάστανα και σαλέπι, ενώ το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία θα προσφέρει παραδοσιακή φασολάδα και μικρά σάντουιτς. Επίσης το προσωπικό του ξενοδοχείου θα συμμετάσχει στην δενδροφύτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου