Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σεισμος στην Ιαπωνια!

Αρχικά έγινε λόγος για 7,9 Ρίχτερ, αλλά λίγο αργότερα έγινε επανεκτίμηση και το μέγεθος φτάνει τα 8,9 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 130 χλμ. ανατολικά της πόλης Sendai και 179 χλμ. ανατολικά-βορειοανατολικά της πόλης Fukushima, ενώ το εστιακό του βάθος εκτιμάται πως είναι μόλις 24,4 χλμ. Τον κύριο σεισμό ακολουθούν συνεχείς μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο από αυτούς να υπολογίζεται στα 6,4 Ρίχτερ.

Οι νεκροί είναι περισσότεροι από 300 αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Το τσουνάμι που σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές παρέσυρε πλοίο με 100 επιβαίνοντες, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo. Υπάρχουν επίσης φόβοι για εγκλωβισμένους σε ένα ξενοδοχείο που κατέρρευσε στην πόλη Σεντάι. «Οι ζημιές είναι τόσο μεγάλες και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συγκεντρώσουμε τις πληροφορίες» δήλωσε Ιάπωνας αξιωματούχος.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, φωτιά ξέσπασε σε θάλαμο όπου στεγάζεται μία τουρμπίνα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα, στη βορειανατολική Ιαπωνία. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι δεν έχει ανιχνευτεί διαρροή ραδιενέργειας από σταθμό στην Οναγκάουα, ούτε και από άλλες πυρηνικές εγκαταστάσεις στις πληγείσες περιοχές.

Ήδη η χώρα του «ανατέλοντος Ηλίου» έχει ζητήσει την συνδρομή των ΗΠΑ για να αντιμετωπιστεί η τραγωδία. Εξάλλου 47.000 αμερικάνοι στρατιώτες βρίσκονται στην Ιαπωνία και ήδη συμμετέχουν στις έρευνες για επιζώντες κάτω από τα ερείπια.

πηγη:newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου