Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Οργή.

Δεν ξέρω τι να γράψω σε αυτό το άρθρο. Όλη την αγανάκτηση και την οργή που είχα μέσα μου την εξάντλησα στα προηγούμενα άρθρα. Κάτι μου λέει πως θα "επαναφορτιστεί" σύντομα, αφού όλο χειρότερα γίνονται τα πράγματα παγκοσμίως... Θα κάνω μια προσπάθεια λοιπόν..
   Κοιτώντας την κατάσταση στην Ιαπωνία, συνειδητοποίησα πως πριν λίγα χρόνια, και σε ταινία να την έβλεπα αυτήν την καταστροφή θα έλεγα "Ναι καλά, μηδέν ρεαλισμός". Χθες όμως θυμήθηκα την ταινία 10,5 ρίχτερ.... Η καταστροφή σε αυτήν την ταινία ήταν σχεδον πανομοιότυπη, εκτός από τις κλασσικές χιλιοπληρωμένες χολιγουντιανές σάλτσες... Γενικά ο κόσμος αυτήν τη στιγμή είναι σχεδόν παρμένος από αμερικάνικη ταινία. Αμερικάνικη ταινία χωρίς ελπίδα για Όσκαρ... Σε ένα άρθρο στο Υποβρύχειο (ένα περιοδικό που απευθύνεται σε πανεπιστημιόπαιδα) είχε ένα γαμάτο απόσπασμα για την κατάσταση στην Ελλάδα (μιας και μιλάμε για χάλια καταστάσεις)... Πρώτα κάποιοι καταλήστεψαν τη χώρα, μετά τη βύθισαν σε ένα ατελείωτο ηθικό και πνευματικό σκοτάδι, της έκλεψαν κάθε ελπίδα, της στέρησαν την αξιοπρέπεια, και τώρα έρχονται (αυτοί που δεν έκοψαν ευρώ από το μισθό τους, αυτοί που κυκλοφορούν με τα υπουργικά τους αυτοκίνητα, αυτοί που έγιναν πλούσιοι... υπηρετώντας το κοινό συμφέρον, αυτοί που έχουν λύσει το πρόβλημα και για τα εγγόνια τους) να μας πουν πως εμείς φταίμε και πως θα μας κάνουν για άλλη μια φορά την χάρη να μας σώσουν!  ...Αλλ'α η "κυβέρνηση" προτίμησε, αντί να φορολογήσει την εκκλησία, να κόψει τη χρηματοδότηση από τα σχολεία. Αντί να στηρίξει το κράτος πρόνοιας, να αφήνει ατιμώρητους τους φοροφυγάδες με το ωραιότατο άλλοθι της περαίωσης. Αντί να δημεύσει τις περιουσίες όλων των επίορκων βουλευτών/υπουργών/δικαστών, να αυξάνει κι άλλο τους φόρους, οδηγώντας τους πολίτες σε απόγνωση. 

Φοβερό δεν είναι; Η κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να είναι σκατά λόγω των εκπροσώπων της... Αλλά θυμηθείτε το ρητό: Κάθε κράτος, έχει τους κυβερνήτες που του αξίζουν.  Αυτό το ρητό ταιριάζει απόλυτα σε εμάς. Δεν είναι μόνο οι κυβερνήτες μας που κάνουν τις μαλακίες, φταίμε και εμείς. Όχι εμείς, αυτοί, οι γονείς μας. Ο κόσμος πάει όντως κατά διαόλου. Τσουνάμι πλήττουν χώρες παγκοσμίως, η οικονομία καταρρέει, ο πληθυσμός πεινάει, διαφημιστικές καμπάνιες, κάνουν τον πληθυσμό εκτός από το να πεινάει, να φοβάται για μια προφητική αποκάλυψη του 2012 που δεν είχε ακουστεί ποτέ, η κουλτούρα και όλες οι τέχνες γίνονται κοινά εμπορικά προιόντα χωρίς καμία έμπνευση και πάθος, και εμείς συνεχίζουμε να αράζουμε... Τέλεια. 

6 σχόλια:

  1. κοιτα, συμφωνω με ολα οσα λες, αλλα δεν πιστευω οτι για την αθλια κατασταση οσο ν' αφορα τη διοικηση της χωρας μας φταινε οι γονεις μας. ναι, οντως, αυτοι τους ψηφισαν, αλλα δεν ειναι αναγκη να τους ριχνεις την ευθυνη. δεν ξερεις τι μπορει να γινει στο μελλον.. μπορει κ εσυ καποτε να ψηφισεις ενα κομμα -η τους βουλευτες του, εστω- και να αποδειχθει λαθος. θα ηθελες η επομενη γενια να ριχνει το φταιξιμο σε σενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστος..πες τα..;)
    καλα ρε φοιβο γαμω για τα ιδια θεματα σκεφτομαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @9anh δεν μιλαω αναγκαστικα για τους γονεις μου και τους γονεις σου. δεν ξερω τι καναν οι δικοι σ, για να τους κρινω. μιλαω για την γενια των γονιων μας. τους βουλευτες και τους πρωθυπουργους τους, τα λαμογια και τους κλεφτες.

    @Giannis Sk. χαχαχαχαχα ισχυει ασχημα;ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι εισαι σιγουρος οτι εσυ δεν θα εκανες το κλασικο; δεν θα ψηφιζες ΠΑΣΟΚ/ΝΔ; ; τι σε κανει να νομιζεις οτι η δικη μας γενια ειναι καλυτερη; μην ξεχνας οτι σαν τον Μαη του 68 δεν εχει ξαναυπαρξει. και ιδιως απ'τη γενια μας που ''επαναστατει'' μονο για αηδιες, δεν εχει να προτεινει τιποτα και μονο κατηγορει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...και εμείς συνεχίζουμε να αράζουμε... εγώ λέω πως η γενιά μας καταντάει χειρότερη! φυσικά και εγώ ίσως να ψήφιζα τα δύο μεγάλα κόμματα. Η προηγούμενη γενιά τα σκάτωσε όμως. Αυτό στο οποίο ελπίζω είναι να μην τα σκατώσει και η δικιά μας... αυτός είναι ένας λόγος που έφτιαξα το μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συγγνωμη που στο λεω αλλα το μπλογκ δεν λεει και τιποτα που δεν εχουμε ακουσει. εκτος απο παρορμητικες σκεψεις και κλισε αποψεις. οτι θα τα σκατωσουμε φαινεται απο παντου. αφου δεν εχουμε προθεση αληθινη, παρα μονο γκρινια. πως μπορεις να κατηγορεις καποιον για μια του πραξη, οταν στο μελλον υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ακολουθησεις κι εσυ τις ιδιες πραξεις; σε εκεινο το σημειο απλα μαλλον δεν επρεπε να αναφερθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή