Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Νεοι για παντα, αλλα με τι κοστος;

Σένα περιοδικό ενός σχολειου που πραγματικά ψάχνει και ψάχνεται, διάβασα για την τελομεράση. Πολύ καλο άρθρο, πολύ καλή δουλειά από τους μαθητές.

Τελομεράση λοιπόν προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις "τέλος" και το "μέρος" και είναι ένα ένζυμο το ανακαλύφθηκε που αναπληρώνει και δυναμώνει τα τελομερή-τα φυσικά άκρα των χρωμοσωμάτων. ο ρόλος τους είναι η προστασία της ακεραιότητας του γενετικού υλικού. οι τρεις επιστήμονες: Elizab. Blackburn, Carol Γκρέιντερ, Jack Szostak ανακάλυψαν τις χρήσεις της.

Με την πρόσληψη αυτού του ενζύμου ο άνθρωπος κερδίζει αρκετά παραπάνω χρονια ζωής απ'όσα είχε προβλέψει η φύση.

Δυστυχώς κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι κάποια κύτταρα μπορούν να μετατραπούν σε καρκινικά.

Αντίθετα κάποιοι άλλοι αμερικανοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το ένζυμο της τελομεράσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τι δημιουργία εμβολίου κατά του καρκίνου.


Δεν πιστευω πως καθε φορα το θεμα ειναι να βρισκουμε το ελιξηριο της νεοτητας!Αλλου ειναι το θεμα...Ειναι τοσες γυναικες αλλα και αντρες που δαπανουν πολλα χρηματα για κρεμες και αλοιφες αντιγηρανσης για το δερμα τους..Καπως λιγοτεροι ειναι αυτοι που κανουν λιφτινγκ και τετοια μπαρμπουτσαλα για να κερδισουν ζωη. Το λαθος τους ομως ειναι οτι ψαχνουν λιγα χρονια ακομα ζωης lifestyle Και οχι αληθινης ζωης..
Κατα τη γνωμη μου καθε προσωπο κρυβει μια ιστορια. Καθε ρυτιδα κρυβει ενα δακρυ το οποιο ηταν ξεχωριστο για μας. Προσωπικα θα θελα να θυμαμαι και τα δακρυα χαρας αλλα και της λυπης που εριξα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου