Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Μου εχουν λειψει τα αγαπημενα μου κομικς..

Με αφορμη τα εξηντα χρονια απο τη "γεννηση" του Ντενις του τρομερου θελησα να γραψω για τα κομικς που με σημαδεψαν. Γιατι αυτοι οι παιδικοι ηρωες εχουν μεινει ακομα χαραγμενοι στο μυαλο μου. Με τις γκαφες τους, την αφελεια τους, την αφοσιωση σε καθε τι που αγαπουσαν μου ειχαν δημιουργησει μια πραγματικη ουτοπια που δεν ειχε σχεση με τον αληθινο κοσμο..

Αρχιζοντας με λιγα λογια γι'αυτους

«Τι πληκτικός που θα ήταν ο κόσμος χωρίς όλους αυτούς τους Ντένις τους τρομερούς. 'Ησυχος, βέβαια, αλλά ...πληκτικός». Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά λόγια από την αυτοβιογραφία του «μπαμπά» του «Dennis the menace» με τίτλο:«Ο έμπορος του Ντένις του τρομερού»(1990)

Ο μικρός χάρτινος ήρωας του σκιτσογράφου Χάνκ Κέτσαμ, που τον εμπνεύστηκε από τον δικό του 4χρονο πιτσιρίκο, μεταφράστηκε σε 19 γλώσσες και ταξίδεψε σε...48 χώρες.

«Ποτέ δεν συμπάθησα τον Αστερίξ αυτόν καθαυτόν.Είναι ο αντίστοιχος Μίκι Μάους.O κοντός εξυπνάκιας σε αντιδιαστολή με τον ψηλό ατσούμπαλο τύπο,που τελικά κλέβει την παράσταση,όπως είναι ο Οβελίξ και ο Γκούφι αντίστοιχα.Η ιδέα της ανεξάρτητης και αδούλωτης Γαλατίας ακουμπά στη φιλοσοφία του Ντε Γκωλ: ήταν ένας ηγέτης που αντιστεκόταν στα “θέλω” των Αμερικανών,δεν ήθελε το ΝΑΤΟ,κτλ.,κτλ.,όπως περίπου ο Αστερίξ βγάζει επιδεικτικά τη γλώσσα στον επεκτατισμό των Ρωμαίων.

Μια φορά κι έναν καιρό- πριν από 50 χρόνια- γεννήθηκε ένας μικρός Γαλάτης που τον έλεγαν Αστερίξ. Το όνομα του το πήρε απ΄τη γαλλική λέξη asterisque που θα πει αστερίσκος. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι η κατάληξη –ιξ που έχει το όνομα του διακρίνεται και στα ονόματα όλων των Γαλατών, δηλαδή των συμπατριωτών του.

"Ο Μίκυ. Μια αγάπη. Μια μεγάλη αγάπη. Μια ζωή."

Ο Μίκυ Μάους (αγγλ. Mickey Mouse) είναι ήρωας κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Pictures. Έχει μορφή ποντικιού. Δημιουργήθηκε το 1928 στις ΗΠΑ από τον Ουώλτ Ντίσνεϊ και τον Ουμπ Άιγουερκς. Λέγεται πως Ντίσνεϊ συνέλαβε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα ποντίκι ως πρωταγωνιστή ταξιδεύοντας κάποτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Χόλιγουντ μαζί με τη γυναίκα του Λίλιαν. Ο Μίκυ Μάους έκανε το ντεμούτο του στη μεγάλη οθόνη στη Νέα Υόρκη στις 18 Νοεμβρίου 1928 με την ταινία Steamboat Willie (ατμόπλοιο Γουίλι). Σ' αυτήν την ταινία ο Μίκυ είναι καπετάνιος ενός πλοίου. Σημειώστε την ημερομηνία αυτή, πάντως, γιατί αυτή ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με ήχο στην ιστορία του κινηματογράφου.


O Σούπερμαν, (αγγλικά: Superman) είναι φανταστικός χαρακτήρας βιβλίων κόμικς. Δημιουργήθηκε από τους Τζο Σούστερ (Joe Shuster) και Τζέρι Σίγκελ (Jerry Siegel).
Η πρώτη εμφάνιση του Σούπερμαν έγινε στο τεύχος #1 του περιοδικού Action Comics το 1938 και θεωρείται ο πρώτος υπερήρωας.

Ξεκινωντας με τον Ντενις εχω να πω λιγα πραγματα. Ενας ΔΙΑΒΟΛΟΣ αληθινος με υπεροχη καρδια...Τελικα οτι εκανε το εκανε ...καταλαθος, ακομα κ αν επροκειτο για μεγαλες καταστροφες! :Ρ Καθε φορα θελω να δω μια ταινια του γιατι παντα με παρασερνει με την παιδικοτητα του!

...Αστεριξ! Τι να πεις για αυτον τον πανουργο Γαλατη? Καθε φορα, σε οποια κατασταση κ αν βρισκοταν δεν φοβοταν κανεναν, μονο να μην του πεσει ο ουρανος στο κεφαλι! Ο Οβελιξ ηταν η μορφη αυτου του κομικ αλλα δε μπορεις να μην θαυμασεις την ταχυτητα της σκεψης αλλα και τον ποδιων του! Νομιζω ομως οτι ολοι μας αγαπησαμε τις φαπες του Οβελιξ...

Για τον Μικυ Μαους, το πιο κλασικο κομικ τα λογια περιττευουν...Τοσο καλος και εξυπνος και παντα ηθελε να προσεχει τον -ομολογουμενως καθυστερημενο- φιλο του Γκουφυ..Παντα εβρισκε λυσεις! Μπορουσε να πεισει τον καθενα κυριως γιατι ολοι εβλεπαν
το ποσο καλοκαρδος ηταν! Πιστος του φιλος ο Ντοναλντ αλλα αυτος ειναι μια αλλη ιστορια...

Για το τελος, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ...ο απολυτος ηρωας. Αυτος που εχει γοητευσει τα περισσοτερα κοριτσια, η πρωτη μας επιλογη για στολη στις αποκριες...Διπλη ζωη, υπερφυσικες δυναμεις και θεληση να σωζει παντα τον κοσμο!

Ολοι αυτοι οι ηρωες θα μεινουν για παντα χαραγμενοι στο μυαλο μου και οταν νιωθω πως χανω τον εαυτο μου θα θυμαμαι τα παλια τα χρονια που το μονο που μας ενοιαζε ηταν η ξενοιασια και η διασκεδαση, να βλεπουμε παιδικα στο σταρ και ημασταν μακρια απο τις σημερινες μαλακιες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου