Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο Κόσμος που Χάνεται

Έχουμε γίνει τελικά καθρέφτες. Καθρέφτες όχι όσων είμαστε. Αλλά όσων μας φτιάχνουν. Καθρέφτες των φήμων, της τηλεόρασης, των μαλακιών που αγοράζουμε. Δεν είμαστε εμείς. Μας φωνάζουν "ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΑΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ"... εμείς τι κάνουμε; Σιγουρεύουμε να μην υπάρξει ποτέ ελπίδα. Η ουσία χάνεται, η ζωή χάνεται. Ο κόσμος δεν χρειάζεται θεούς. Χρειάζεται επαναστάτες. Χρειάζεται ανθρώπους, αδίστακτους και ικανούς. Να κοιτάνε τον άλλο και να του λένε " ΟΧΙ ΡΕ , ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΕΙΣ. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ!"... Βρείτε μου έναν τέτοιο άνθρωπο, και θα υποκληθώ. Προσωπικά, και εγώ μέρος της μάζας είμαι. Δεν είμαι αυτός ο επαναστάτης. Ούτε πρόκειται να αλλάξω τον κόσμο. Είμαι ένα ακόμα τούβλο, στον τοίχο που μας περιτρυγιρίζει... Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν συνειδητοποιούμε  πως κάποια μέρα, δεν θα υπάρχουμε. Δεν θα είμαστε εδώ να γράφουμε τέτοια άρθρα και να σκεφτόμαστε "ναι, θα το κάνω εγώ αυτό κάποια μέρα". Ναι... ναι... είμαι έφηβος ακόμα. Μικρός, χωρίς ιδέες χωρίς δύναμη στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Δεν πρέπει να περιμένουμε, ούτε να ελπίζουμε. Πρέπει ο κόσμος να συνηθήσει σε έναν έφηβο, δυνατό, να δίχνει το μεσαίο του δάχτυλο και να φωνάζει " ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΩ!". Αυτό χρειάζεται. 

24 σχόλια:

  1. συμφωνώ μέσα σε άκρες και μέσω του ιστολογίου μας αύτο προσπαθούμε να κάνουμε, να αφυπνίσουμε, παρ'όλο που δεν είναι η δουλεία μας και δεν κάνουμε μόνο αυτό, τρόπος του λέγειν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με την βασική ιδέα της αφύπνισης και της επανάστασης, άλλωστε το δοκίμιο ή άρθρο ή όπως θέλει να το πει κανείς αναφέρει μία βασική ιδέα και δεν αναπτύσεται περισσότερο. Και για να το συνδέσω με το προηγούμενο άρθρο περί εκπαίδευσης για να υπάρξει η αλλαγή θα πρέπει να αποκτήσει παιδεία ο λαός , ο καθένας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχουμε γεμισει ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ.
    επιτελους πια, ΦΤΑΝΕΙ. δε γουσταρουμε να μας κοροιδευετε απλα για την εξουσια..
    το εχουν πει και οι FFC πως η εξουσια ειναι γλυκια, και ειναι προφανες...αλλα γαμωω! εχουμε φτασει στον πατο. δεν μας χρειαζεται μια επανασταση οπως στις αφρικανικες χωρες. οχι τετοια. επανασταση ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ.
    ξερει κανεις ιστορια?
    ΟΧΙ! ολοι ξερουν ομως ποιος κερδισε στα τελευταια fame story, big brother, x factor, greek idol Και λοιπες μαλακιες των τελευταιων χρονων. και ενω κανονικα κανεις δεν τους υποχρεωσε το εκαναν. απο την ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ.
    ΜΑΛΑΚΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΞΕΓΕΘΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι γιατί πλέον τα πρότυπα είναι ο νικητής του X-factor και του Greek-Idol , ενώ παλαιότερα ήταν ο τρελός επιστήμονας, και ο νομπελίστας... αλλά τα πάντα είναι επιλογές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά υπάρχει ένα βίντεο που τα λέει όλα αυτά... θα το κάνω ποστ.... αλλά ναι.. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, ΟΙ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ... Όπως είπε και ο Γιάννης.. οι FFC το είχαν πει: Τώρα όλες οι πολιτικές παρατάξεις, έχουνε γίνει ένα, η εξουσία είναι γλυκιά και ελκυστική για τον καθένα! Εμείς δεν βιώσαμε τον πόλεμο, ούτε την δικτατορία΄.. δικό σας ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μηπως τελικα φταει αυτο που ακομη δε νιωθω ελευθερια...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παιδια και εσυ αλκη διαδωστε την σελιδααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. oκ, έχεις δίκιο, την κάνω και εγώ post στο fb μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kai meta leme gia idealismo twn newn..ligi aisiodoksia re paidia! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φανταζομαι εννοεις την προσωπικη επανασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αισιοδοξία υπάρχει, αλλά μόνο με επανάσταση θα πάμε μπροστά, και δυστυχώς σπάνια είναι ανέμακτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ναι αλλα τι επανασταση εννοεις εσυ; ταξικη ας πουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γενικότερη..., τόσο καιρό ζούμε σε έναν κόσμο άδικο όπου δεν υπάρχει αξιοκρατεία και όλοι εκμεταλλεύονται ένα αισχρό σύστημα και τους συμπολίτες τους, κοιτάζουν απλά πώς θα βγουν από πάνω... Σιγά σιγά ο κόσμος ξυπνάει όμως και θα αρχίσει να αντιδρά..., όπως την ονομάσεικανείς λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οι επαναστασεις οι παλιες οδηγησαν σε αιματοχυσιες. εμεις θελουμε πνευματικη επανασταση. να βγουμε απ τα σκατα. ΠΝΕΥ ΜΑ ΤΙ ΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εχετε δικιο και γω θα ειμαι μαζι σας γιατι μονο ετσι μπορουμε να παμε μπροστα...ΜΕ ΤΗΝ ΠΜΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. επανασταση σημαινει αλλαγη πολιτευματος/ καθεστωτος/ και καποιες φορες οικονομικου συστηματος αλλα και κοινωνικων ανακαταταξεων. και φυσικα χωρις αιματοχυσια δεν γινονται. πνευματικη επανασταση ομως σαφως. αν και δεν ξερω αν αυτο θα φερει τις απαραιτητες αλλαγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η πνευματική επανάσταση σημαίνει πνευματική αφύπνιση του λαού το οποίο σημαίνει ότι ο λαός θα αντιδράσει και δυστυχώς σχεδόν πάντα υπάρχει η βία. Μόνο μία αναίμακτη επανάσταση έχει υπάρξει στην ιστορία της ανθρωπότητας, του Γκάντι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. και ο θεός ο Γκάντι, δυστηχώς είναι ΝΕΚΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. *δυστυχώς ;) , μέχρι να πάρω τις δύο τελευταίες εκθέσεις και εγώ λάθος το έγραφα, ισχύει αλλά δεν αποκλείεται να βρεθεί και άλλος Γκάντι στην συνέχεια..., βασικά αυτό που ο κόσμος χρειάζεται είναι έναν ηγέτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η πνευματικη επανασταση δεν σημαινει αναγκαια και βιαια επανασταση. αφυπνιση εννοωντας; ο λαος δεν ειναι σε ληθαργο αυτη τη στιγμη. απλα εχει βολευτει. η κοινωνικη επανασταση ερχεται με την φτωχια. αλλα αυτη η φτωχια ειναι αποτελεσμα οχι προσπαθειας, αλλα τεμπελιας και βολεψιματος. οποτε δεν χρειαζεται βιαια(ή και οχι) ανατροπη κυβερνησεως/ πολιτευματος/ καπιταλισμου, αλλα συνηδητοποιηση των ευθυνων του πολιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή