Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πολυτεχνείο

Όλοι ξέρετε για αυτό το ιστορικό γεγονός, ούτως ή άλλως δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Η διάσταση του με έχει προβληματίση. Έχει γίνει σύνθημα της άκρας αριστεράς και κάθε χρόνο σπαταλάμε ανούσια, ώρες σε μια γιορτή για να ''τιμήσουμε'' ανθρώπους που.. δεν ξέρουμε ακόμα αν όντως πεθάνανε. Αυτή είναι η αποψή μου, σίγουρα κάποιοι θα την θεωρήσετε λανθάζουσα, αλλά υπάρχει και αυτή η άποψη. Όπως οι δίδυμοι πύργοι ανατιναχτήκανε από τον Μπούς, έτσι και το Πολυτεχνείο ίσως ήτανε μια αφορμή για να αυξήσουνε την ποινή φυλάκισης των τότε δικτάτορων, και ίσως για να μισηθούν περισσότερο από τον κόσμο. 17 - 11 - 1973 γκρεμίστηκε η πύλη. Θεωρητικά όσοι ήτανε στα κάγκελα πεθάνανε, γιατί τότε, 38 χρόνια αργότερα, δεν έχει βγεί κανένα πόρισμα της υπόθεσης, καμία δημόσια συγνώμη προς τους συγγενείς των θυμάτων από την κυβέρνηση; Ίσως επειδή δεν υπήρξανε νεκροί και μόνο τραυματίες; Ο ιατρικός φάκελος γράφει: 1 αλλοδαπός βρέθηκε μονάχα νεκρός, από πείνα, και αρκετοί τραυματίες. Επιπλέον γνωρίζω πως η χούντα δεν διαλύθηκε λόγω πολυτεχνείου, αλλά λόγω του κυπριακού ζητήματος, που κατά την γνώμη μου έγινε λάθος χειρισμός. Επίσης κατά την περίοδο της χούντας η Ελλάδα στα οικονομικά της, πέταγε, ήτανε η καλύτερη εποχή της. Μήπως λοιπόν ο σημερινός έλληνας χρειάζεται μια χούντα για να μπει στον ίσιο δρόμο; Σε τέτοια προχωρημένη κατάσταση που έχουμε φτάσει φαίνεται λογική λύση, αλλά δεν είναι... δεν θέλω ούτε να προκαλέσω μέσω αυτού του άρθρου, παρά να προβληματίσω, γιατί έχω αρχίσει να γίνομαι δυσπιστος για αρκετά θέματα και θέλω να μοιραστώ τον προβληματισμό μου μαζί σας.

12 σχόλια:

  1. ρε μαλακα... ο πατερας μου πηγαινε εκτη εκεινη την εποχη, και μου ελεγε πως ακουγαν κοσμο να φωναζει "Πειναω" και την αλλη μερα να βγαινουν στο δρομο και να τους βλεπουν Ν Ε Κ Ρ Ο Υ Σ. στην πυλη εννοειται πως πεθανανε πολλα παιδια, αφου ΤΑ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ Τ Α Ν Κ Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οχι το τανκ** δεν τα πατησε ανοιξε μονο την πυλη, ηξερα πως δεν θα αποδεχτεις την αποψη μου αλλα εγω διαλεγω να πιστεψω τα παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ηταν παιδια πανω σε κεινη την πυλη! καλα δικαιωμα σ, το χουμε χιλιοσυζητησει ετσι κ αλλιως.. ;ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα οικονομικα ειναι το μονο επιχειρημα των χουντικων. μονο που τα οικονομικα απο μονα τους δεν συνιστουν υγιες ενα κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βεβαια ομως το οτι τα εγγραφα δεν αναφερουν νεκρους ειναι ενα θεμα προς συζητηση, για το εαν τελκα υπηρχαν νεκροι. αμφισβητουμενο. οπως ακριβως και το ολοκαυτωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν εννοεις το ολοκαυτωμα των εβραιων θα διαφωνησω :Ρ ητανε μια σφαγη, με ολη την εννοια της λεξης. συμφωνω στο οικονομικο θεμα. 3ον το οτι ητανε παιδια πανω στην πυλη δεν σημαινει πως πεθαναν, αν πεσεις απο μια πυλη, υψους ουτε 3 μετρα, δεν πεθαινεις, εκτος αν σκασεις με το κεφαλι, δεν νομιζω να σκασε οσοι ητανε στην πυλη κατω με το κεφαλι, απλα σπας κανα ποδι, κανα χερι, στην χειροτερη καμια πλατη. δεν πεθαινεις αμα πεσεις. και υπαρχει βιντεο που δειχνει οτι το τανκ απλα ριχνει την πυλη και ουτε καν ολη την ακουμπαει λιγο παταει λιγο πανω στην πυλη και ειχε πεσει.. δεν υπηρχανε ατομα κατω απο οση πυλη πατησε το τανκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το ολοκαυτωμα ειναι απο ''μαρτυριες'' των ιδιων των εβραιων. που σημαινει οτι δεν υπαρχουν αντικειμενικα στοιχεια. επισης απλα μεμονομενα περιστατικα γενικευθηκαν. ουτως ή αλλως γι' αυτο οι συμμαχοι ουτε καν ειχαν μια κοινη γνωμη για το ποιος ξεκινησε το ''ολοκαυτωμα''. αλλο λενε για τον χιτλερ, αλλοι για τον γκαιρινγκ, αλλοι για τον γκαιμπελς, αλλοι για τον ιδιο τον χιτλερ. και οπως προειπα εκτος απο τη νυχτα των κρυσταλλων αλλα αντικειμενικα στοιχεια δεν υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν θα συμφωνησω, υπηρξανε ολοκληρα στρατοπεδα γεματα με εβραιους, κανενας εβραιος δεν επιβιωσε απο ολα αυτα και πολλοι γερμανοι στρατιωτες ομοληγσαν τις πραξεις τους, επισης η γερμανια ζητησε δημοσια συγνωμη για το ολοκαυτωμα πριν 20 χρονια, μετα το πορισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και ποιος ειπε οτι τα στρατοπεδα γινοντουσαν καυσεις εβραιων και ομαδικες εκτελεσεις; γιατι απλα να μη γινονταν καταναγκαστικα εργα; επισης εκτος απ'τους εβραιους εκει μεσα υπηρχαν πολιτικοι αιχμαλωτοι, τσιγγανοι, ρωσοι, αγγλοι και καθε καρυδιας καρυδι, οπου στις φωτογραφιες πολλοι παρουσιαζονται ως εβραιοι. επισης αυτη η πεινα που επικρατουσε πιθανοτατα ηταν αποτελεσμα της γρηγορης φυγης της βερμαχτ προς το βερολινο για να αποφυγουν τους συμμαχους. οι στρατιωτες παλι ομολογησαν γιατι τους υποσχονταν μικροτερες ποινες. η συγγνωμη εγινε απ'την μετεπειτα γερμανια, προφανως επειδη οι χαμενοι δεν μπορουσαν να αντιδρασουν και στα χρονια αποναζιστικοποιησης επρεπε να απαρνηθουν καθε τι φασιστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τελος παντων, γνωμη σου γνωμη μου, και οι εβραοι ξεχωριζανε γιατι φορουσανε περιβραχιονια οποτε στις φωτογραφιες καταλαβαινεις ποιος ειναι εβραιος και ποιος οχι, και οι στρατιωτες που ητανε εκει, κανενας δεν εφαγε ποινη, μονο οι στρατηγοι και οι κυβερνητες, που οι 3/5 αυτοκτονησανε :Ρ μαζι με τον χιτλερ :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναι αλλα ποιος σου λεει οτι δεν τους εβαζαν λογια; εξαλλου μπορουσαν να κανουν οτι θελανε με αυτεους. εκτελεστηκα εκτος απο στραταρχες, στρατηγους, υψηλοβαθμα στελεχη των ες ες και της βερμαχτ και πολλοι αξιωματικοι χαμηλοτερου βαθμου, ανω οι δικες ηταν προδεδικασμενες. δεν αυτοκτονησαν τα 3/5. μονο ο χιτλερ, ο γκαιμπελς, ο χιμλερ, ο γκαιρινγκ, ο ρομμελ, ο ρεντουλιτς νομιζω. και καποιοι αλλοι υψηλοοβαθμοι. αλλα οι περισσοτεροι υψηλοβαθμοι ειτε της NSDAP ειτε των Ες Ε, είτε της Βερμαχτ έιτε της γκεσταπο φυλακιστηκαν και εκτελεστηκαν. επισης επιτηδες προφανως οι συμαχοι εβγαζαν φωτογραφις τους εβαιους μονο αψηφοντας τους υπολοιπους. και λεγοντας συμμαχους εννοω φυσικα τους αμερικανοαγλλους και τους καναδεζους, γιατι στην ΕΣΣΔ ποτε δεν δημοσιευθηκαν τετοιου ειδους αρθρα. απλα μην νομιζεις οτι ο εθνικοσοσιαλισμος ειναι τερας. αντιθετως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή