Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μοίρα.

Αν ρωτήσεις κάποιον τι φοβάται, θα σου πει «φίδια, αράχνες, σκοτάδι, τέρατα» κλπ… Η αλήθεια είναι πως όλοι αυτοί οι φόβοι στην κυριολεξία είναι φοβίες. Είναι ο φόβος του φόβου. Πραγματικά, το μόνο πράγμα που φοβόμαστε όλοι είναι το τέλος, ο θάνατος. Έτσι λοιπόν το μεγαλείο και η κατάρα της ανθρώπινης ύπαρξης είναι αυτό: πιστεύουμε πως θα ζούμε για μια αιωνιότητα, ακόμα και το δευτερόλεπτο που συνειδητοποιούμε τον επικείμενο θάνατό μας. Αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις την μοίρα σου. Μόνο να την αποδεχτείς. Μπορεί να είμαι ένας από όλους μας που λέει «δεν πιστεύω στην μοίρα και τα πεπρωμένα» αλλά στην κυριολεξία όλοι μας πιστεύουμε. Κάποια μέρα το μόνο που θα ‘χει μείνει θα είναι ένα κόκαλο ξεχασμένο σε κάποιο τάφο, ή σκόνη να ταξιδεύει για πάντα χωρίς λόγο σε κάποια θάλασσα. Φυσικά υπάρχει και η μετά θάνατον θεωρία, πως ο θάνατος είναι μόνο η αρχή και πως όλο αυτό που ζούμε είναι μια δοκιμασία για το πού θα ενταχθούμε. Δεν το πιστεύω φυσικά καθόλου αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να αποδεχτούμε τον θάνατό μας. Γιατί φίλε μου, κάποια μέρα θα είμαστε σκόνη στον άνεμο, όπως λένε και οι Kansas. Αν όντως αποδεχτούμε τον θάνατο, θα είμαστε απελευθερωμένοι από τα δεσμά του φόβου και της αμφιβολίας. Θα μπορέσουμε να ζήσουμε την ζωή μας στο έπακρο χωρίς κανέναν φόβο και καμία επιφύλαξη. Αν τον καταδεχτούμε, τότε θα μπορέσεις να πεις «άλλαξα την μοίρα μου». Θα μπορέσεις τουλάχιστον να το πιστέψεις. Θα μπορέσεις να φτάσεις ένα χιλιοστό μακριά από τον θάνατο και να φωνάξεις «Στην έφερα!». Γιατί η ζωή φίλε δεν είναι η δοκιμασία. Η δοκιμασία είναι το αν θα την αντέξεις ;). 

13 σχόλια:

  1. Let us beware of saying that death is the opposite of life. The living being is only a species of the dead, and a very rare species.

    συμφωνω απολυτα. 3 πραγματα θεωρουνται (κατα την γνωμη μου) χαπι για αυτον τον φοβο. α) Θρηκεια. καλητερα να μην μιλησω για αυτο το κατασκευασμα
    β)Μουσική. για αυτούς που αγαπανε την μουσικη οσο εγω και τους κραταει παντα σε ελεγχο του εαυτου τους HAIL γ) Γνώση. ποτε μην υποτιμησει κανεις την δυναμη που κραταει. επι χιλιετιες εξυπνοι ανθρωποι σπασανε τα δεσμα και σκεφτηκαν out of the box. προσπαθωντας να βρουν ενα νοημα. οι μισοι χαθηκαν στον δρομο. ειτε γιατι τρελαθηκαν η γιατι δεν αντεξαν. οι αλλοι μισοι πεθαναν προσπαθωντας.

    απο την στιγμη που καποιος καταλαβει οτι ολα βρισκονται στην σαρκα , ακομα και το τερας που αποκαλουμε νους, και σταματανε με τον θανατο, θα πεθανει προσπαθωντας να καταλαβει γιατι. και ακομα και να φταναμε στην αθανασια, αμφιβαλω αν θα μαθαιναμε ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε telhs τι σχεση εχει η θρησκεια; αντιθετως η θρησκεια προσπαθει να απαλυνει τον φοβο του θανατου. οχι ομως με την μεσαιωνικη, αλλα με την αρχικη μορφη της.
    επισης τι ειναι το hail;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο λεει και ο τελης. απλα η θρησκεια το κανει με τον λαθος τροπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. hail= χαιρετισμος (μεταλ)

    η θρησκεια εκμεταλευεται αυτους τους φοβους δινοντας ψευτοφαρμακα για να αποκτισει δυναμη και να περασει τον ζυγο της σε περισσοτερο κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ειναι hail αλλα heil, που στα γερμανικα σημαινει ''ζητω''.
    εγω μιλαω για την θρησκεια στην αρχικη της μορφη, οχι την μεταπαπικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λαθος μου και ξερω τι σημαινει το hail ειναι το χαλαζι. για προσδιορισε μου την "αρχικη" μορφη. αυτο που λες εσυ μπορει να ξεκινησε σαν κατι αγνο αλλα μην εισαι naive. Ποια θρησκεία απο την στιγμη που μεγαλωσει θα παραμεινει αυθαρτη? προσωπικη μου αποψη: η θρησκεία ειναι ενα οργανο που φτιαξαμε για να μας κανει να νιωσουμε καλητερα που σιγα σιγα χρησιμοποιηθικε εναντιων μας. δεχομαι να πιστευει ο αλλος γιατι δεχομαι οτι δεν μπορει να καταλαβει την πραγματικοτιτα λογο προσωπικων προβληματων η οτιδηποτε αλλο η γιατι δεν εχει ασχολιθει. Η θρεισκία τελος παντων ειναι αυτο που μπορει πιο ευκολα να μεταχειριστει τον ανθρωπο γιατι ριζωνει μεσα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η θρησκεια ξεκινησε ωστε να βοηθησει την κοινωνια να επιβιωσει, καθως οι ανθρωποι δεν υπακουαν στους γραπτους νομους. χρειαζονταν την θεια τιμωρια για να φοβηθουν να πραξουν ''παρανομα''. επισης η θρησκεια φτιαχτηκε αρχικα και για να απαλυνει τον φοβο του θανατου(εξ ου και η μεταθανατος ζωη), επι παπικης ομως εποχης δοθηκε μεγαλη εμφαση στο οτι οι αμαρτιες του ανθρωπου εν ζωη καθοριζουν το αν θα παει στην κολαση ή στον παραδεισο( υπερτονιζοντας την κολαση). κι αυτο βεβαια ειχε ως αποτελεσμα οι ανθρωποι να φοβουνται υπερβολικα τον θανατο(εξαιτιας της κολασωως) για να πουλιουνται και συγχωρωχαρτια στους πλουσιους. αλλα οπως προειπα αλλος ειναι ο σκοπος της θρησκειας. πιο καλοβουλος θα ελεγα. φυσικα και καμια θρησκεια δεν μενει αυθαρτη αλλα αυτο ειναι θεμα χειρισμου των θρησκευτικων ηγετων αλλα και συνειδητοποιησης του κοσμου. ας πουμε μην βλεπεις την βιβλο με μια ματια. εστιασε και θα δεις οτι μεχρι και το κορανι που ολοι βριζουν λεει καποια πολυ χρησιμα πραγματα για την επιβιωση των κοινωνιων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βεβαιως η θρησκεια ειναι και ενα μεσο χειραγωγησης του οχλου, αλλα τωρα πια τα αλλα μεσα ειναι πολυ πιο δυνατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η θρησκεια, κατα την ταπεινη μου γνωμη, ισως να εσωσε τους πολιτισμους στα αρχαια χρονια (αν και δεν ηταν ο μονος σκοπος της, βλεπε δωδεκαθεο), αλλα τωρα ειναι το εργαλειο που αποδυναμωνει τον ανθρωπο για να εξαρτιεται απο εκεινη, και δυναμωνει τους εκπροσωπους της, και επεκτεινει τις διασυνδεσεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπα. αυτο συνεβαινε αιωνες πριν. τωρα η θησκεια εχει αποδυναμωθει αρκετα. μιλαω για την ευρωπη και ισως την αμερικη βεβαια. στον μουσουλμανισμο ή στον ινδουισμο παρολο που υπαρχει ακομη μεγαλη πιστη δεν υπαρχει καποιος βασικος αντιπροσωπος για να εκμεταλλευθει κατι. και ουτε, μεχρι τωρα, υπαρχει καποιος τετοις σκοπος. που κολλαει το δωδεκαθεο τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εεμ και οι αρχαιες θρησκειες ειχαν τον ταρταρο να φοβουνται αμα αμαρταναν κατα την ζωη τους. εχεις ακουστα την σιεντολογια? κατσε λιγο καιρο και σου λεω οτι θαχει ανεβει δραστικα ο πληθυσμος της.
    με τον δαλαι λαμα εχεις ιδεα τι γινετε ομως? που τον διωξανε και ολοι οι ιερεις του πανε μεταναστες? τα λεγαμε και στο MUN αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φιλε μου δεν σου λεω για αιρεσεις οπως την σαιεντολογια. ο δαλαι λαμα αδιαφορος μου ειναι. εγω σου μιλαω για τον σκοπο της θρησκειας, τον ρολο της και την βοηθεια που εχει προσφερει ανα τις εποχες στον ανθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή