Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ψυχολογία Ενός Ανθρώπου

Το να καταφέρεις να ψυχολογήσεις έναν άνθρωπο ή να καταλάβεις πως αισθάνεται, είναι πολύ δύσκολο, εως και ακατόρθωτο. Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του χαρακτήρα, δηλαδή συμπεριφέρεται διαφορετικά, μιλάει διαφορετικά, κινήται διαφορετικά. Σε όλα αυτά παίζει έναν μικρό ρόλο και η παιδεία, αλλά αυτό που μετράει πιο πολύ είναι ο χαρακτήρας του ατόμου. Προσπαθώντας να ψυχολογήσεις τον άλλον θα ανακαλύψεις πτυχές του ανρθώπου που θα σε εκπλήξουν, γιατί προφανώς δεν περίμενες να κάνεις ποτέ μια τέτοια ανακάλυψη, γι'αυτό κι όλας πρέπει να δίνεις μια ευκαιρία στον συνάνθρωπό σου, ώστε να σου αποδείξει τι είναι στην πραγματικότητα (μαλάκας ή σωστός άνθρωπος ή καλός φίλος). Η γνώμη μου είναι πως για να καταφέρεις και να μπορείς να διαβάζεις τον φίλο σου σαν ανοιχτό βιβλίο, ή πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο χάρισμα, ή να περάσεις μήνες - χρόνια κάνοντας παρέα. Τονίζω ότι το να μάθεις τα κουμπιά του άλλου διαφέρει απο το να τον διαβάζεις σαν ανοιχτό βιβλίο, γιατί στην πρώτη περίπτωση ξέρεις απλά πως να του φερθείς για να ευνοηθείς εσύ ή αντίστοιχα εκείνος, αν νοιάζεσαι για τον φίλο σου, ενώ στην δεύτερη περίπτωση ξέρεις πως θα συμπεριφερθεί εκείνος και αυτό κατά την γνώμη μου είναι πιο σημαντικό. Αυτό που με προβληματίζει όμως πάντα στους ανθρώπους είναι η συναισθηματική τους πτώση, ή αλλιώς τα ''εφηβικά προβλήματα''. Αυτή η περιόδος είναι η χειρότερη, και για τον φίλο σου που έχει πάθει το πρόβλημα αλλά και για σένα γιατί υποφέρεις και εσύ μαζί του, ως σωστός φίλος (εάν όμως είσαι μαλάκας θα τον γράψεις στα αρχίδια σου, αλλά όταν τον χρειαστείς θα την πατήσεις..). Γι'αυτό πρέπει πάντα να ξέρουμε ότι η ψυχολογία στην εφηβεία την μία βρίσκεται στο έπακρο και την άλλη είσαι σαν ράκος, γιατί; Πολύ απλά, γιατί είσαι έφηβος.. και στα λόγια των άλλων που λένε αν κλαις και στεναχωριέσαι από τώρα, στα 40 τι θα κάνεις, μην σκας.. στα 40 θα ξέρεις τι θα κάνεις και πως να χειριστείς μια κατάσταση, θα έχεις πείρα, ενώ τώρα αυτά είναι τα προβληματά σου και τα αντιμετωπίζεις έτσι, αλλά αν είσαι μάγκας τα αντιμετωπίζεις αλλιώς. Αν είσαι μάγκας, σκας ένα χαμόγελο και πας εμπρός, γιατί μαγκία δεν είναι να αγαπάς, είναι να πονας..

3 σχόλια:

  1. το ''η ψυχολογια ενος ανθρωπου'' ειναι μια πολυ αφηρημενη εννοια, και ειδικα ως τιτλος, και μαλλον δεν παραπεμπει καπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραιος ο σπε. συμφωνω, και το τελευταιο προβλημα στο οποιο αναφερεσαι κολαω και γω... το χεις καταλαβει νμζω... ;ρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ οτι είναι μια πολύ αφηρημένη έννοια αλλά τα παραπάνω που γράφω παραπέμπουν στην γενική ψυχολογία ενός ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή